понеділок, 7 квітня 2014 р.

Модуль 8. Рефлексія

       Цей модуль допоміг мені зрозуміти, що означає «оцінювання, зосереджене на потребах учнів», а саме, ефективне оцінювання, що здійснюється постійно впродовж вивчення теми, потребує ретельного планування та систематичного наполегливого впровадження. Система оцінювання, що передбачатиме, який засіб оцінювання буде потрібен і на якому етапі вивчення теми таке оцінювання буде найбільш продуктивним, допоможе вам здійснювати ефективний моніторинг прогресу навчання учнів та враховувати їх навчальні потреби.
      Із впровадженням системи оцінювання, яка будується навколо навчальних потреб учнів, вони стають більш задіяними у процесі оцінювання. Дослідження чітко вказують на позитивний ефект від впровадження системи оцінювання, яка орієнтована на учнів. Вона поліпшує якість навчання. Учням потрібно допомогти формувати в собі нові навички й надати їм можливість попрактикуватися в них.
      Коли учні залучені до процесу оцінювання на такому рівні, вони розвивають навички самоконтролю над своїм навчанням і почувають себе успішними та здібними. 

Немає коментарів:

Дописати коментар